• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase
Polish Czech English French German Hebrew Italian Portuguese Russian Spanish Swahili BIP
https://www.zsbesko.pl/lista-aktualnosci/1962-narodowe-swieto-niepodleglosci.html

2023.11.24 gramy zmysłami

Miesiąc listopad to dla grupy dzieci 3-4 latków to moment na drugie zadanie cyklu zajęć "Gramy zmysłami". Tym razem przedszkolaki miały świetną zabawę dzięki niesamowicie delikatnej, aksamitnej masie sensorycznej o nazwie dyniolina. Początkowo dzieci pełne niepewności przed pobrudzeniem sobie rączek, zaciekawione bardzo szybko zaangażowały się w wyrabianie masy oraz zabawę przy użyciu zabawek kreatywnych pozwalających na tworzenie zróżnicowanych kształtów. Zachęcamy do skorzystania z poniższego przepisu na tę masę i przy odrobinie wyobraźni zapewniamy fantastyczną zabawę.  

DYNIOLINA
Przepis:
Pokrój dynię na osiem części i upiecz w piekarniku - 180 stopni, około 35 minut. Po wystygnięciu oddziel miąższ od pestek i skórki, a następnie go zblenduj lub rozgnieść widelcem. Zmieszaj dyniowe puree z mąką ziemniaczaną (dosypuj na bieżąco - ilość zależy od wielkości dyni) i gotowe!
Życzymy udanej zabawy!
Zuzanna Bulanda, Katarzyna Pelczarska

Zobacz foto

Kompleks lekkoatletyczny

https://www.zsbesko.pl/lista-aktualnosci/1962-narodowe-swieto-niepodleglosci.html

Nasze filmy

Szkoła z lotu ptaka

https://www.zsbesko.pl/lista-aktualnosci/1962-narodowe-swieto-niepodleglosci.html

Losowe zdjęcia z galerii